Blog

Criança Respectuosa

 RECEPTES      ACTIVITATS

CACAU FRAPPÉ

CACAU FRAPPÉ

CACAU FRAPPÉ Pels dies de calor i d’energia baixa, aquest frappé us anirà fantàstic! Fresquet, boníssim i sense sucres refinats! Ingredients 1/2 got de cafè  2 cullerades de cacau en pols 100%  1 got de llet d’avellanes 3 dàtils Medjool 1/2 culleradeta de canyella ...

Veure més
PASTÍS DE PLÀTAN I XOCOLATA

PASTÍS DE PLÀTAN I XOCOLATA

PASTÍS DE PLÀTAN I XOCOLATA Quina delícia de pastís!! Nyaaam!! I sense gluten! 🤤 Ja portem unes quantes vegades fent-lo perquè ens encanta!! 🎁 Us regalo la recepta perquè també el pogueu disfrutar!  Ingredients 85g de xocolata negra (mínim 80%) 100g de mantega bio 60g...

Veure més
DONUTS CARROT CAKE

DONUTS CARROT CAKE

DONUTS CARROT CAKE!!! 🥕🥕 Són espectaculars!!! 🔝 Tenen una textura esponjosa que es desfà a la boca i la cobertura li dona un toc cremós boníssim!! Juntes hem trencat els ous, hem pesat i barrejat els ingredients, hem remenat i hem posat la massa al motlle de donuts!...

Veure més
Pastís de carbassa

Pastís de carbassa

Voleu una mica de pastís? Fa dos dies va ser el meu aniversari i em fa il•lusió compartir-vos la recepta d’un PASTÍS DE CARBASSA! Ens agrada tant que l’hem fet un munt de vegades, fins i tot en format magdalenes!!! I n’he millorat la recepta inicial!!! Queda...

Veure més
Galetes!

Galetes!

Quan vaig trobar aquests talladors de galetes en forma de fulles de roure i aglans me’n vaig enamorar! Ideals per la tardor!  A la Mel li agrada molt fer galetes i aquest cop quasi no arriben al forn!! Hi havia una petita amb gana!IngredientsPreparacióTritura els...

Veure més
Mini Magdalenes

Mini Magdalenes

L’altre dia vam preparar unes mini magdalenes pels tres Reis Mags i sembla que els van agradar! Són una bona dosi d’energia extra! Ingredients 150g de farina d’espelta integral 125g de mantega bio 150g de sucre de coco 2 ous 2 cullerades de llet de civada 1...

Veure més
Galetes d’ametlla

Galetes d’ametlla

Com m’agrada compartir amb la Mel petites estones a la cuina!   Aquestes galetes d’ametlla són molt bones i no porten ni blat ni sucres refinats! Perfectes per emportar a l’escola o per berenar! Ingredients 125g de mantega bio 150g de farina de civada o fajol  50g de...

Veure més
Púding de Xia, Civada i Cacau

Púding de Xia, Civada i Cacau

Us comparteixo un dels meus esmorzars preferits!  És un esmorzar energètic, nutritiu i deliciós! La xia és una font de proteïnes i fibra, i la civada és rica en hidrats de carboni d’absorció lenta, per això pots passar tot el matí sense tenir la sensació de gana....

Veure més
BERENAR SENSORIAL: Maduixes amb nata

BERENAR SENSORIAL: Maduixes amb nata

BERENAR SENSORIAL  Maduixes i nata muntada (sense sucre)  M’agrada buscar diferents maneres de menjar coses noves mentre s’experimenta amb textures, colors, gustos i olors.  Hem utilitzat: 250g de nata per muntar 150g de maduixes  Per fer el suc de maduixa:  100g de...

Veure més
CARGOLAR ESPAGUETIS

CARGOLAR ESPAGUETIS

CARGOLEM ESPAGUETIS!  Ja feia temps que tenia ganes de preparar aquesta proposta!!!  És ben senzilla! Només es necessiten espaguetis cuits i forquilles de diferents tamanys. És una bona activitat sensorial i de psicomotricitat fina. A més a més, abans de jugar hem...

Veure més
ELS COLORS DE L’AIGUA

ELS COLORS DE L’AIGUA

Els colors de l’aigua Observem i experimentem amb algunes de les tonalitats de l’aigua a través de la pintura, ja sigui lliurement o amb una proposta.  Una possibilitat és oferir els tons de blau-verd ordenats i posats sobre el paper, o segons l’edat, això ho poden...

Veure més
MENTA

MENTA

MENTA Olor, gust, color i textura Taula d’experimentació amb diferents materials per manipular lliurement.  Tocar, aixafar, trencar, olorar, barrejar, pintar, i tot el que sorgeixi espontàniament com xuclar una fulla de menta amb la canyeta.

Veure més
ABELLES

ABELLES

ABELLES Avui és el DIA MUNDIAL DE LES ABELLES! 🐝🐝 Per això us comparteixo aquesta proposta tan bonica! 😊 Aquesta taula d’experimentació sobre les abelles és un bon complement dels aprenentatges que ens ofereix la propia naturalesa. Cada criatura segons la seva edat,...

Veure més
AQUAREL·LA NATURAL DE PÈTALS DE ROSA

AQUAREL·LA NATURAL DE PÈTALS DE ROSA

AQUAREL•LA NATURAL DE PÈTALS DE ROSA Aprofita les roses per fer pintura natural!!! 🌹 És molt senzill i per les criatures és màgic!! ✍🏽 Posa en un cassó 300ml d’aigua, el suc d’una llimona i els pètals de 3-4 roses. Deixa-ho bullir fins que l’aigua s’hagi evaporat i...

Veure més
ROSES VERMELLES

ROSES VERMELLES

ROSES VERMELLES 🌹 Abans de deixar que les roses de Santa Jordina i Sant Jordi es panseixin, per què no aprofitar-les per un bonic joc d’experimentació?! 😜 Roses i fulles de roser per observar, olorar, tocar les textures, treure els pètals, posar en aigua, pescar, fer...

Veure més
MANDARINES

MANDARINES

MANDARINES 🍊🍊 Per si compreu mandarines a la recta final de la temporada i no us surten gaire bones, us faig dues propostes sensorials per aprofitar-les! 😉 Pells de mandarina assecades i triturades per omplir, buidar, trasvessar, agafar, observar, tocar, olorar... És...

Veure més
FRUITES CÍTRIQUES

FRUITES CÍTRIQUES

FRUITES CÍTRIQUES🍊🍋 És un luxe tenir un aranger just davant de casa i poder fer suc de les aranges just acabades de collir. Les aranges que fa són de color groc, àcides i bones!!! 😊 A la taula d’experimentació hem posat fruites cítriques: aranja groga, aranja rosa,...

Veure més
Un tros de platja

Un tros de platja

Com que durant la tardor no anem tan sovint a la platja, n’hem posat un petit tros a casa! Quin plaer jugar amb la sorra! És un clàssic i un bàsic!  Tocar, agafar, omplir, buidar, deixar caure, traspassar, fer formes amb motlles, buscar i trobar pedres, petxines o...

Veure més
Farina i Colors de Tardor

Farina i Colors de Tardor

“Tenyim la farina amb colors de la tardor!  A la nostra taula amb farina li faltava un toc de tardor! Espolvoregem per sobre canyella, cúrcuma, pebre vermell i espirulina! Salers, culleretes, coladors, sedasos,… i a seguir experimentant! Queda xulíssim i fa una...

Veure més
Hivern i Neu

Hivern i Neu

La sal gruixuda sobre la taula de llum fa un efecte neu molt xulo! Després es poden afegir varietat d’elements amb els colors freds de l’hivern: blaus, liles i roses, i deixar que el joc i la imaginació flueixin! Un bon accessori per la taula de llum és la safata...

Veure més
Ametlles

Ametlles

Disfruto molt quan una proposta inicial porta a l’infant cap a altres interessos de joc i descobriment. I allà estem nosaltres, observant i oferint l’acompanyament i els materials que pot necessitar.  Des de treure les lletres, jugar fer els sons, apilar les lletres,...

Veure més
Aigua i Elements naturals

Aigua i Elements naturals

A la majoria d’infants els agrada jugar amb l’aigua, s’hi poden passar hores! És per això que preparar el joc d’aigua amb diferents materials és enriquidor i propicia noves experiències i descobriments: s’enfonsa o no s’enfonsa, pesa poc o pesa molt, varietat de...

Veure més

Propostes

“Tots els aprenentatges més importants de la vida es fan jugant.” Francesco Tonucci

 

Les propostes que us comparteixo són activitats principalment manipulatives, on l’infant té la llibertat d’experimentar i fer els seus propis descobriments seguint el seu ritme i maduració. Així doncs, la majoria d’elles abarquen una àmplia franja d’edat, ja que cada infant en treu el suc adient als seus interessos i capacitats del moment. 

Els aprenentatges vivencials sorgeixen sobretot del contacte amb la natura, la qual permet observar, descobrir, tocar, olorar, sentir,… i establir relacions amb tot allò que sap. La naturalesa és una font d’aprenentatge d’una riquesa extraordinària a l’abast de la mà que s’ha d’aprofitar; espontàniament ens fa florir la nostra creativitat innata, plantejar preguntes, veure similituds i diferències, fer comparacions i classificacions, provar jocs nous, adonar-se del pas del temps, pensar hipòtesis, treure’n conclusions, resoldre solucions, practicar la motricitat,… són infinites. Tot això mentre es gaudeix i flueix amb els elements de la natura i sense deixar d’estar connectat amb un mateix. 

Moltes de les receptes que faig comencen al nostre hort. Amb la Mel hi anem i en recollim algunes hortalisses que després cuinem juntes a la cuina. Només amb aquest procés l’aprenentatge és immens! Té sentit, provoca curiositat, emociona, es toca i s’observa directament, elements bàsics que faciliten la integració de nous coneixements. 

Els contes que us recomano són aquells que quan han passat per les meves mans m’han sorprès, m’han emocionat, m’han ensenyat o m’han fet reflexionar. Els contes són una eina que ens ajuda a entendre les emocions, a comprendre la vida, apropar-nos a nous coneixements, a fer-nos sentir i  emocionar-nos. Per això, crec que són elements que no poden faltar a l’entorn dels infants i com més variats millor: d’històries, d’hàbits, d’emocions, de coneixements, de joc,… ja siguin de de la biblioteca o propis. 

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca