Com ens agrada aquesta recepta!!!
Queden esponjoses… nyam!!
Prova-les amb el format que vulguis: donuts, magdalenes,…
Bon profit!!!
Ingredients
- 200 g de carbassa cuita al forn
- 3 ous
- 80 ml de xarop d’auró
- 80 ml d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de canyella
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- 1/2 culleradeta de sal
- 140 g de farina d’ametlla
- 40 g de farina de fajol (o de civada)
- 40 g de farina d’espelta (o de civada)
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 60 g de xocolata negra (opcional)
Preparació
Escalfa el forn a 190º. Talla la carbassa a rodanxes i treu-li les llavors. Posa-la en una safata de forn i unta-la amb oli per les dues cares. Cou-la durant uns 30 minuts i deixa refredar.
Encén el forn a 180º. En un bol tritura la carbassa, els ous, el xarop d’auró, l’oli d’oliva, la canyella, la nou moscada i la sal. En un altre bol barreja la farina d’ametlla, la farina de fajol, la farina d’espelta i el bicarbonat. Ajunta les dues barreges i remena-ho bé.
Posa la massa en un motlle de muffins o donuts prèviament untat amb oli de coco o mantega.
Cou-los durant uns 20 minuts. Deixa’ls refredar.
Si vols que sigui en format piruletes posa-hi una canya o pal i tira-hi xocolata desfeta per sobre.
De totes maneres us haig de confessar que queden més bones sense la xocolata, perquè són taaan gustoses!!