Voleu una mica de pastís?
Fa dos dies va ser el meu aniversari i em fa il•lusió compartir-vos la recepta d’un PASTÍS DE CARBASSA!
Ens agrada tant que l’hem fet un munt de vegades, fins i tot en format magdalenes!!!
I n’he millorat la recepta inicial!!! Queda boníssim!!!
Bon profit!!!
Ingredients
- 200 g de carbassa cuita al forn
- 3 ous
- 80 ml de xarop d’auró
- 80 ml d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de canyella
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- 1/2 culleradeta de sal
- 140 g de farina d’ametlla
- 40 g de farina de fajol
- 40 g de farina d’espelta
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 60 g de xocolata negra
- 25 g d’avellanes crues
Preparació
Escalfa el forn a 190º. Talla la carbassa a rodanxes i treu-li les llavors. Posa-la en una safata de forn i unta-la amb oli per les dues cares. Cou-la durant uns 30 minuts i deixa refredar.
Encén el forn a 180º. En un bol tritura la carbassa, els ous, el xarop d’auró, l’oli d’oliva, la canyella, la nou moscada i la sal. En un altre bol barreja la farina d’ametlla, la farina de fajol, la farina d’espelta i el bicarbonat. Ajunta les dues barreges i remena-ho bé. Tritura la xocolata fins que quedin trossos petits i afegeix-los a la massa.
Posa la massa en un motlle rodó prèviament untat amb oli de coco o mantega. Tritura les avellanes a trossos petits i posa’ls per sobre.
Cou el pastís durant 20-25 minuts. Deixa’l refredar i ja el tens llest!
També es pot fer en format magdalenes!