PANALLETS amb trocets d’ametlla caramelitzada!! ( i sense sucres refinats!)
Aquest any em venia de gust donar-li un punt diferent a la recepta dels panallets i han quedat boníssims!!! Com que estan fets amb dàtils no queden tan “empalagosos” i els trocets d’ametlla caramelitzada els dóna un toc cruixent! Una delícia!!
Feu-los!!!
Ingredients
Per la massa:
- 100g de patata
- 12 dàtils Medjool
- 400g de farina d’ametlla
- La ratlladura d’una llimona
- Un rovell d’ou
Per les ametlles caramelitzades:
- 100g d’ametlles crues
- 2 cullerades d’oli de coco
- 3 cullerades de xarop d’auró
Per la cobertura:
- 300g de pinyons
- 2 rovells d’ou
Preparació
Un dia abans:
Posa a bullir una patata amb la pell fins que estigui cuita. Deixa-la refredar.
Tritura els dàtils (posa-hi una mica d’aigua si ho necessites).
Aixafa bé la patata i barreja-la amb els dàtils, el rovell d’ou i la ratlladura de llimona. A poc a poc afegeix la farina d’ametlla i amassa-ho bé. Fes una bola, cobreix-la i deixa reposar 24h fora de la nevera!
El dia següent:
Tritura les ametlles fins que quedin trocets petits (però no farina!)
Posa l’oli de coco i el xarop d’auró a escalfar en una paella i posa-hi les ametlles triturades. Ves remanant fins que quedin torradetes. Deixa-les refredar. Com que quedaran enganxades tritura-les una mica per desenganxar els trocets.
Barreja la massa del dia anterior amb les ametlles caramelitzades, fins que quedin ben repartides.
Fes boletes i cobreix-les de pinyons. Un cop posades en una safata de forn, pinta’ls amb el rovell d’ou.
Cou al forn durant 10 minuts o fins que quedin daurats de dalt.
I llestos!!! 🤤
Feliç Castanyada!