PANALLETS

Recepta

PANALLETS amb trocets d’ametlla caramelitzada!! ( i sense sucres refinats!) 

Aquest any em venia de gust donar-li un punt diferent a la recepta dels panallets i han quedat boníssims!!! Com que estan fets amb dàtils no queden tan “empalagosos” i els trocets d’ametlla caramelitzada els dóna un toc cruixent! Una delícia!! 

Feu-los!!! 

Ingredients

Per la massa:

  • 100g de patata
  • 12 dàtils Medjool
  • 400g de farina d’ametlla
  • La ratlladura d’una llimona
  • Un rovell d’ou 

Per les ametlles caramelitzades: 

  • 100g d’ametlles crues 
  • 2 cullerades d’oli de coco
  • 3 cullerades de xarop d’auró

Per la cobertura: 

  • 300g de pinyons
  • 2 rovells d’ou 

Preparació

Un dia abans:

Posa a bullir una patata amb la pell fins que estigui cuita. Deixa-la refredar.

Tritura els dàtils (posa-hi una mica d’aigua si ho necessites). 

Aixafa bé la patata i barreja-la amb els dàtils, el rovell d’ou i la ratlladura de llimona. A poc a poc afegeix la farina d’ametlla i amassa-ho bé. Fes una bola, cobreix-la i deixa reposar 24h fora de la nevera!

El dia següent: 

Tritura les ametlles fins que quedin trocets petits (però no farina!) 

Posa l’oli de coco i el xarop d’auró a escalfar en una paella i posa-hi les ametlles triturades. Ves remanant fins que quedin torradetes. Deixa-les refredar. Com que quedaran enganxades tritura-les una mica per desenganxar els trocets. 

Barreja la massa del dia anterior amb les ametlles caramelitzades, fins que quedin ben repartides. 

Fes boletes i cobreix-les de pinyons. Un cop posades en una safata de forn, pinta’ls amb el rovell d’ou. 

Cou al forn durant 10 minuts o fins que quedin daurats de dalt. 

I llestos!!! 🤤

Feliç Castanyada! 

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca